Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 8964" data-attributes="member: 52"><p><strong>Focaccia</strong></p><p>280 g semoliny / maki z pszenicy twardej /</p><p>200 g maki pszennej </p><p>310 ml wody / 28° / </p><p>1 lyzka oliwy extravergine</p><p>4 lyzeczki cukru</p><p>2 lyzeczki soli</p><p>1 torebka drozdzy instant / 7 g /</p><p>oliwa + woda + sol morska gruba / oregano lub rozmaryn /</p><p>Program: Dough / bez pieczenia /</p><p>Pieczenie: 20 minut w temp. 220°</p><p>- natluscic forme prostokatna / nie uzywac papieru do pieczenia /</p><p>- wyrosniete ciasto zostawic w maszynie jeszcze przez 15-20 minut, nastepnie przelozyc do formy / rozciagnac dokladnie /</p><p>- zostawic jeszcze na 15-20 minut w cieplym piekarniku</p><p>- posmarowac wierzch oliwa wymieszana z woda / focaccia nie wyschnie w czasie pieczenia /, palcami porobic dolki w ciescie</p><p>- posypac powierzchnie gruba sola / oregano /</p><p>- piec w temperaturze 220° przez 20 minut</p><p>- po upieczeniu wyjac focaccie z formy, posmarowac znowu oliwa z woda / wsiaknie po 2 minutach /</p><p></p><p>Wersje:</p><p>- focaccia z dodatkiem oliwek</p><p>- focaccia z cebula podduszona na patelni </p><p>- focaccia z szynka parmenska, szynka wedzona, z serem</p><p>- ciasto przed upieczeniem mozna podzielic na 2 czesci, faszerujac w srodku szynka, serem, mozzarella, tunczykiem, cebula itp. i pokrywajac pozostala czescia ciasta / upiec dopasowujac ewentualnie czas pieczenia /</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 8964, member: 52"] [B]Focaccia[/B] 280 g semoliny / maki z pszenicy twardej / 200 g maki pszennej 310 ml wody / 28° / 1 lyzka oliwy extravergine 4 lyzeczki cukru 2 lyzeczki soli 1 torebka drozdzy instant / 7 g / oliwa + woda + sol morska gruba / oregano lub rozmaryn / Program: Dough / bez pieczenia / Pieczenie: 20 minut w temp. 220° - natluscic forme prostokatna / nie uzywac papieru do pieczenia / - wyrosniete ciasto zostawic w maszynie jeszcze przez 15-20 minut, nastepnie przelozyc do formy / rozciagnac dokladnie / - zostawic jeszcze na 15-20 minut w cieplym piekarniku - posmarowac wierzch oliwa wymieszana z woda / focaccia nie wyschnie w czasie pieczenia /, palcami porobic dolki w ciescie - posypac powierzchnie gruba sola / oregano / - piec w temperaturze 220° przez 20 minut - po upieczeniu wyjac focaccie z formy, posmarowac znowu oliwa z woda / wsiaknie po 2 minutach / Wersje: - focaccia z dodatkiem oliwek - focaccia z cebula podduszona na patelni - focaccia z szynka parmenska, szynka wedzona, z serem - ciasto przed upieczeniem mozna podzielic na 2 czesci, faszerujac w srodku szynka, serem, mozzarella, tunczykiem, cebula itp. i pokrywajac pozostala czescia ciasta / upiec dopasowujac ewentualnie czas pieczenia / [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia
Top
Bottom