Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
FOCACIA maszynowa (kermidt)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 1154" data-attributes="member: 36"><p><strong>FOCCACIA maszynowa </strong></p><p></p><p>kolejno (tzn. w/g wlasnej instrukcji) wrzucac i lac </p><p></p><p>1,5 szkl wody </p><p>1/4 szkl posiekanej bazylii swiezej </p><p>3 lyzki margaryny </p><p>2 lyzki czosnku (JA przeciskalam praska) </p><p>1 lyzeczka soli </p><p>4,5 szkl maki (zawsze dodaje pelnej, choc foccacia tego nie przewiduje , ale ja juz tak mam, ze musze inaczej wiec jest 1 pelnej) </p><p>3 lyzeczki drozdzy </p><p>szczypta cukru </p><p></p><p>Po wyrobieniu ciasta drozdzowego wyrzucic je na blache wysmarowana oliwa (duza balacha, oliwy lyzka) </p><p>Niech porosnie choc pol godziny, posmarowac oliwa (jeszcze ze 2 lyzki) i do pieca (nagrzany 425F/ 220C) na 20 minut. </p><p></p><p>Mezus pochlonal 2/3 tego cuda na 1 (O zgrozo on sie kiedys pochoruje) posilek. </p><p>Kusi mnie dodac zmarszczonych wloskim sloncem pomidorow. </p><p>Zamelduje. </p><p></p><p></p><p>Z uklonami dla wspoltworcow postu </p><p>i prosba o podnoszenie </p><p></p><p>pozdrawiam umonczonom renkom</p><p></p><p></p><p><em>P.S. uwaga Kermidtki z innego posta:</em></p><p></p><p>Bardzo przepraszam, nie moge edytowac, a w przepisie na foccacie powinny byc 2 szkl wody!!!!!!!!!!!!!!! </p><p></p><p>wlasnie robie to tym razem jestem pewna</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 1154, member: 36"] [B]FOCCACIA maszynowa [/B] kolejno (tzn. w/g wlasnej instrukcji) wrzucac i lac 1,5 szkl wody 1/4 szkl posiekanej bazylii swiezej 3 lyzki margaryny 2 lyzki czosnku (JA przeciskalam praska) 1 lyzeczka soli 4,5 szkl maki (zawsze dodaje pelnej, choc foccacia tego nie przewiduje , ale ja juz tak mam, ze musze inaczej wiec jest 1 pelnej) 3 lyzeczki drozdzy szczypta cukru Po wyrobieniu ciasta drozdzowego wyrzucic je na blache wysmarowana oliwa (duza balacha, oliwy lyzka) Niech porosnie choc pol godziny, posmarowac oliwa (jeszcze ze 2 lyzki) i do pieca (nagrzany 425F/ 220C) na 20 minut. Mezus pochlonal 2/3 tego cuda na 1 (O zgrozo on sie kiedys pochoruje) posilek. Kusi mnie dodac zmarszczonych wloskim sloncem pomidorow. Zamelduje. Z uklonami dla wspoltworcow postu i prosba o podnoszenie pozdrawiam umonczonom renkom [I]P.S. uwaga Kermidtki z innego posta:[/I] Bardzo przepraszam, nie moge edytowac, a w przepisie na foccacie powinny byc 2 szkl wody!!!!!!!!!!!!!!! wlasnie robie to tym razem jestem pewna [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
FOCACIA maszynowa (kermidt)
Top
Bottom