- Paź 28, 2004
- 1,551
- 0
- 0
Fratzen
1 kg ziemniaków
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g kwarku
2 jajka
1 łyża mąki
50 ml maślanki
Sól, pieprz, majeranek
50 g pokrojonego w kostkę boczku
Ziemniaki, ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy wszystkie dodatkowe składniki i przyprawy, mieszamy. Pieczemy małe placki na oleju , na złoty kolor.
Ps 1 Najlepiej smakują ciepłe , przyozdobione odrobiną sera.
Ps 2 Jako , że potrawa niemiecka , podajemy z piwem.
1 kg ziemniaków
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g kwarku
2 jajka
1 łyża mąki
50 ml maślanki
Sól, pieprz, majeranek
50 g pokrojonego w kostkę boczku
Ziemniaki, ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy wszystkie dodatkowe składniki i przyprawy, mieszamy. Pieczemy małe placki na oleju , na złoty kolor.
Ps 1 Najlepiej smakują ciepłe , przyozdobione odrobiną sera.
Ps 2 Jako , że potrawa niemiecka , podajemy z piwem.