- Mar 19, 2005
 
- 4,597
 
- 1
 
- 0
 
Frykadelki z kapustą
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
*mięso - 1 kg
*jajka - 2 szt
*czosnek- 1 ząbek
*cebula - 2 szt
*ryż - 8 łyżek
*kaszka- 8 łyżek
*kapusta - 1/2 główki
-----------------------------
przecier pomidorowy(ilość według własnych upodobań)
sól,pieprz
bułka tarta
woda
-Bardzo drobno poszatkować kapustę
-cebulę pokroić w kostkę
-dodać mięso,jajka i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
-ryż
-kaszkę
-sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać,uformować kulki i obtoczyć je w bułce tartej.
Lekko podsmażyć na oleju.
Dodać przecier pomidorowy,dolać 100 ml wody,przemieszać i dusić na wolnym ogniu 1 godz 10 minut.
Wyłożyć frykadelki,polać je wytworzonym podczas duszenia sosem,przybrać zieloną pietruszką lub koperkiem.
Przepis z Wkusnyj.info
	
		
			
		
		
	
			
			
	
		
			
		
		
	
*mięso - 1 kg
*jajka - 2 szt
*czosnek- 1 ząbek
*cebula - 2 szt
*ryż - 8 łyżek
*kaszka- 8 łyżek
*kapusta - 1/2 główki
-----------------------------
przecier pomidorowy(ilość według własnych upodobań)
sól,pieprz
bułka tarta
woda
-Bardzo drobno poszatkować kapustę
-cebulę pokroić w kostkę
-dodać mięso,jajka i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
-ryż
-kaszkę
-sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać,uformować kulki i obtoczyć je w bułce tartej.
Lekko podsmażyć na oleju.
Dodać przecier pomidorowy,dolać 100 ml wody,przemieszać i dusić na wolnym ogniu 1 godz 10 minut.
Wyłożyć frykadelki,polać je wytworzonym podczas duszenia sosem,przybrać zieloną pietruszką lub koperkiem.
Przepis z Wkusnyj.info