Fusilli z sosem serowo - orzechowym

aga-a

Member
Wrz 3, 2005
1,122
0
0
Nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam ten przepis, ale nie wiedziałam gdzie. Jeśli dokonałam złego wyboru proszę o przeniesienie.

Z wczorajszego obiadu zostało mi pół sera camembert i nie wiedziałam co z nim począć. Wymyśliłam więc taki sos :
  • ser camembert
  • kilka łyżek mleka
  • orzechy włoskie
  • pieprz, czosnek
  • makaron świderki- ugotowany al dente
W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy pokrojony na kawałki camembert. Delikatnie podgrzewamy do rozpuszczenia sera. W tym samym czasie podprażamy na patelni połamane na mniejsze kawałki orzechy włoskie. Dodajemy do masy serowej. Przyprawiamy do smaku pieprzem i ząbkiem czosnku. Mieszamy z makaronem i zajadamy.

Jako, że miałam jeszcze ugotowany kalafior, dodałam go do dania (kalafior zamiast częsci makaronu- bardziej dietetycznie
icon_wink.gif
)

Może danie nie wygląda zbyt apetycznie na zdjęciu, ale jest naprawdę pyszne.
 

Załączniki

  • IMGP2348.JPG
    IMGP2348.JPG
    197.9 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy