Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Galaretka z porzeczek (na surowo)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="delicious" data-source="post: 1151139" data-attributes="member: 28408"><p>Ja natomiast nie ucieram w makutrze ale delikatnie podgrzewam w wielkim garze, żeby cukier się rozpłynął. Ponadto przepuszczam porzeczki przez sokowirówkę 2x, tzn: najpierw porzeczki, potem wytłoczyny z poprzedniego wyciskania. Można nawet 3x. Nie męczę się przy tym, ale przy pasteryzowaniu. Jakoś nie mam zaufania do surowych. Choć nie powiem, mam ochotę spróbować. </p><p>Galaretka pycha, co? Uwielbiam porzeczki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="delicious, post: 1151139, member: 28408"] Ja natomiast nie ucieram w makutrze ale delikatnie podgrzewam w wielkim garze, żeby cukier się rozpłynął. Ponadto przepuszczam porzeczki przez sokowirówkę 2x, tzn: najpierw porzeczki, potem wytłoczyny z poprzedniego wyciskania. Można nawet 3x. Nie męczę się przy tym, ale przy pasteryzowaniu. Jakoś nie mam zaufania do surowych. Choć nie powiem, mam ochotę spróbować. Galaretka pycha, co? Uwielbiam porzeczki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Galaretka z porzeczek (na surowo)
Top
Bottom