- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
200g marchwi
200g selera
300g ziemniakow
swieze lub suszone ziola np.pietruszka, koperek
lubczyk
troszke galki muszkaltowej
sol, pieprz
4 lyzki maki z pelnego przemialu najlepiej z owsa
marchew, seler, ziemniaki obrac zetrzec na tarce o drobnych otworach
dodac posiekane ziola i reszte skaldnikow
wymieszac na jednolita mase
uformowac i smazyc niezbyt grube placuszki
podawac np.z sosem musztardowo-pomidorowym

200g selera
300g ziemniakow
swieze lub suszone ziola np.pietruszka, koperek
lubczyk
troszke galki muszkaltowej
sol, pieprz
4 lyzki maki z pelnego przemialu najlepiej z owsa
marchew, seler, ziemniaki obrac zetrzec na tarce o drobnych otworach
dodac posiekane ziola i reszte skaldnikow
wymieszac na jednolita mase
uformowac i smazyc niezbyt grube placuszki
podawac np.z sosem musztardowo-pomidorowym