Gęś po gospodarsku*

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
w tym roku dość łatwo było kupić gęś, więc oczywiście kupiłam
icon_smile.gif
Ale zamiast ziemniakami nadziałam ją farszem mięsnym bo u mnie gęsinę jadało się zawsze na zimno, więc ziemniaki nie byłyby przydatne
icon_wink.gif
.
Ubolewam tylko, że znów szyja była pozbawiona skóry, a miałam nadzieję, że zrobię faszerowaną...
 

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
Ja zrobiłam z jabłkami i zurawiną - wyszła wspaniała. Mam zamiar zrobić powtórkę w Nowy Rok. Zastanawiam się nad upieczeniem na drugiej półce ziemniaczków w ósemki z gęsim smalcem - co myślicie?
 

Beata19

Member
Lip 20, 2010
183
0
0
Joanna @ 17 Dec 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1489698Mam zamrożone piersi z gęsi ze skórą. Jak myślicie, można by je upiec na ziemniakach przyprawionych majerankiem?

EDIT:
Nieaktualne, już znalazłam przepis na swoje gęsie piersi:
http://kuchnialidla.pl/product/piers-z-ges...sem-piernikowym
Joanno czy upiekłaś piersi z tego przepisu? Jakie " wyszły" , były dobre? Mam gości na święta i chciałabym zrobić więc szukam sprawdzonego przepisu bo sama nigdy nie robiłam gęsi. Będę wdzięczna za wskazówki. Pozdrawiam