Gęsta zupa ziemniaczano serowa z ostrą papryką

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Ugotować wywar warzywny (z czosnkiem i chili)
Kilka ziemniaków pokroić w kostkę
Niedużą cebulę pokroić drobno
zmiażdzyć ząbek czosnku

Cebulę, czosnek i ziemniaki podsmażyć na oliwie. Wsypać trochę ostrej papryki, zalać wywarem.
Gotowacz około 15- 20 minut.
Zmiksować
Dodać 1 serek topiony kremowy, dokładnie wymieszać, doprawić spor ą ilością ostrej papryki, dodać suszone origano, pieprz ... wcisnąc jeszcze jeden ząbek czosnku
Podawać z kawałkami świeżego pomidora bez skóry i pestek.

295293.jpg
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
super zdjecie, jak je zrobiłaś?
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
no lae ono takie pastelowe jest, jasne, miękkie. Talerz wręcz świeci... myslalam, ze to jakis filtr moze?
 

imp_act

Member
Maj 12, 2007
3,009
0
0
Naprawdę super zupka ! Szybka do zrobienia, lekka i rozgrzewająca. Będę ją często powtarzać, wszystkie składniki zawsze mam w lodówce
icon_smile.gif
Dla mojej małej trochę za ostra, ale nam bardzo smakowała
mniam.gif
Dziękuję za przepis
cvety.gif
i polecam wszystkim.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Aniks

Member
Paź 31, 2004
1,828
0
0
Bardzo smaczna zupa i na dodatek łatwo i szybko się robi
icon_biggrin.gif
 

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,694
12
38
Ten jeden serek topiony to mniej więcej przypada na jaką ilość tego wywaru, który trzeba dodać
icon_question.gif
I ile ziemniaków na taką ilość wywaru:question: Bo chciałabym w miarę odpowiednią proporcję mieć składników.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy