- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kopytka z sosem pomidorowym
2 ząbki czosnku
10 cm korzenia imbiru
0,5 kg pomidorów
1 papryka chili
1 kg kopytek
bazylia i sól
1.Na rozgrzany olej dodajemy ząbki czasnku, pokrojony w krązki imbir oraz chili. Podsmażamy by wydobyć aromat, następnie czosnek , imbir i chili wyrzucamy.
2.Pomidory ze skórką i pestkami kroimy w większą kostkę. Dodajemy do tłuszczu, solimy i delikatnie 4 minuty dusimy.
3.W między czasie gotujemy kopytka, które następnie mieszamy z pomidorami. Na koniec dodajemy świeżą bazylię
https://www.youtube.com/watch?v=OXo8J0Z3WkQ

2 ząbki czosnku
10 cm korzenia imbiru
0,5 kg pomidorów
1 papryka chili
1 kg kopytek
bazylia i sól
1.Na rozgrzany olej dodajemy ząbki czasnku, pokrojony w krązki imbir oraz chili. Podsmażamy by wydobyć aromat, następnie czosnek , imbir i chili wyrzucamy.
2.Pomidory ze skórką i pestkami kroimy w większą kostkę. Dodajemy do tłuszczu, solimy i delikatnie 4 minuty dusimy.
3.W między czasie gotujemy kopytka, które następnie mieszamy z pomidorami. Na koniec dodajemy świeżą bazylię
https://www.youtube.com/watch?v=OXo8J0Z3WkQ