Ilona @ 7 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1058514Podciągacie te gołąbkizjadłabym (ale wege)![]()
Mówisz i masz - tutaj.
seniorka @ 7 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1058530Mówisz i masz - tutaj.I Ty seniorko przeciwko mnie![]()
![]()
![]()
Musiałabym sobie zrobić ale z kaszą zamiast ryżu. Może w weekend się uda![]()
![]()
Ilona @ 7 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1058537Musiałabym sobie zrobićWiesz, bez tego to się nie da... To główny ból w przepisach, że trzeba się wziąć i je zrobić....![]()
BeataSz @ 9 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1059639ja też wolę ze zwykłej ( tylko raz jadłam z włoskiej i to był chyba raz ostatni, no chyba, że ktoś mnie poczęstuje![]()
Na proporcje ryżu do mięsa raczej nie zwracam uwagi, zawsze daję na okoale pewnie tak pół na pół, jak chcę bardziej mięsne to daję mniej ryżu ( przecież robi się też z samym mięsem-jak kto lubi)-po prostu dosypuję stopniowo ugotowany ryż do mięsa, mieszam i widzę czy już. Ale pomogłam![]()
Beato! sposób jest dobry!![]()
![]()
BeataSz @ 28 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=781904zwijam jak Ty, nie wiem jak można jeszcze inaczej to zrobić![]()
Aha, jeszcze przed nałożeniem farszu wycinam z liści kapuścianych ten gruby nerw, tzn. ścinam go tak żeby był równy z całą blaszką liścia.moznaw Armenii bardzo czesto robia golabki otwarte z jednej strony, tez w trojkaciki. To znaczy, ze lisc przekraja sie na dwie czesci i z tego dlugiego kawalka zwijaja trojkaciki. Albo zwijaja klasycznie, tylko jeden koniec zostawiaja otwarty. Teraz i ja tak robie
Doszlam do wniosku, ze malutkie golabki mi smakuja bardziej![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.