jean
Member
- Kwi 12, 2006
- 7,139
- 0
- 36
Cinka @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368911A jakiej firmy ta zupa? Kiedyś kupowałam ogonową jako przyprawę ale zapomniałam jakiej firmy
...sprawdziłam: amino dałam.
Cinka @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368911A jakiej firmy ta zupa? Kiedyś kupowałam ogonową jako przyprawę ale zapomniałam jakiej firmy
...sprawdziłam: amino dałam.
jean @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1368915...sprawdziłam: amino dałam.Dziękuję![]()
Kasha obejrzyj sobie filmik od około 5:30 zobaczysz jak wygląda zdejmowanie sparzonych liści - ja co prawda wycinam kaczan jak Jean ale można i tak odcinać liście na bieżąco jak ten synek robi http://www.youtube.com/watch?v=ES6we1iBPsI
Ja każdy szklisty liść wyjmuję za pomocą dwóch widelców na bieżąco na tacę - chwytam wbijając widelce w tę część najgrubszą, w rdzeń liścia i pociągam lekko do góry aż się ześliźnie z główki.
Cinka @ 14 Nov 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1369035Dziękuję![]()
Kasha obejrzyj sobie filmik od około 5:30 zobaczysz jak wygląda zdejmowanie sparzonych liści - ja co prawda wycinam kaczan jak Jean ale można i tak odcinać liście na bieżąco jak ten synek robi http://www.youtube.com/watch?v=ES6we1iBPsI
Ja każdy szklisty liść wyjmuję za pomocą dwóch widelców na bieżąco na tacę - chwytam wbijając widelce w tę część najgrubszą, w rdzeń liścia i pociągam lekko do góry aż się ześliźnie z główki.Jejć, jaka ekwilibrystyka![]()
dziękuję![]()
.agatka. @ 5 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397983Oj, osobno bym robiła.i tak też robięjestem chora dlatego wolno mi idzie myślenie, ale po chwili dotarło do mnie co planowałam uczynić
grzybowe już się gotują, mięsne zaraz będę zawijać.
.agatka. @ 25 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1565022Tak. Ja mrożę np po dwa w sloiku z sosem.Planuję zrobic gołabki na wyjazd. Zawsze zabierałam mrożone , ale ostatnio koleżanka podpowiedziała, że
w słoiku i pasteryzować, ale mrozić w słoiku to jak?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.