Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Gombapörkölt, czyli grzybowy gulasz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1662355" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #FF8C00"><strong>Gombapörkölt, czyli grzybowy gulasz</strong></span></span></p><p>[ATTACH=full]99291[/ATTACH]</p><p></p><p> 0,5 kg grzybów (pieczarki)</p><p> cebula</p><p> łyżka papryki w proszku</p><p> łyżka przecieru pomidorowego (można zastąpić pomidorem i plasterkami zielonej papryki)</p><p> łyżka oleju</p><p> sól, pieprz</p><p>Drobno posiekaną cebulę winniśmy poddusić pod przykryciem na rozgrzanej patelni. Paprykę w proszku należy wymieszać dokładnie z łyżką przecieru pomidorowego, zestawić patelnię z ognia i dodać do cebuli, dokładnie mieszając.</p><p>Patelnię stawiamy z powrotem na ogniu, dodajemy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, cały czas mieszając i dolewając w razie potrzeby wody, przez minut trzydzieści. Całość powinna złączyć się w delikatny i gładki sos. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, oraz dodajemy pokrojone grzyby. Grzyby dusimy do miękkości.</p><p></p><p><a href="https://zpasjidogotowania.blogspot.com/2011/08/gombaporkolt-czyli-grzybowy-gulasz.html" target="_blank">https://zpasjidogotowania.blogspot.com/2011...owy-gulasz.html</a></p><p></p><p>Ja wykorzystałam do tej potrawy rydze,dałam 1 pomidora i pół papryki czerwonej.</p><p>Podałam z ryżem i naprawdę wyszło bardzo smakowite danie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1662355, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#FF8C00][B]Gombapörkölt, czyli grzybowy gulasz[/B][/COLOR][/SIZE] [ATTACH=full]99291[/ATTACH] 0,5 kg grzybów (pieczarki) cebula łyżka papryki w proszku łyżka przecieru pomidorowego (można zastąpić pomidorem i plasterkami zielonej papryki) łyżka oleju sól, pieprz Drobno posiekaną cebulę winniśmy poddusić pod przykryciem na rozgrzanej patelni. Paprykę w proszku należy wymieszać dokładnie z łyżką przecieru pomidorowego, zestawić patelnię z ognia i dodać do cebuli, dokładnie mieszając. Patelnię stawiamy z powrotem na ogniu, dodajemy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, cały czas mieszając i dolewając w razie potrzeby wody, przez minut trzydzieści. Całość powinna złączyć się w delikatny i gładki sos. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, oraz dodajemy pokrojone grzyby. Grzyby dusimy do miękkości. [URL="https://zpasjidogotowania.blogspot.com/2011/08/gombaporkolt-czyli-grzybowy-gulasz.html"]https://zpasjidogotowania.blogspot.com/2011...owy-gulasz.html[/URL] Ja wykorzystałam do tej potrawy rydze,dałam 1 pomidora i pół papryki czerwonej. Podałam z ryżem i naprawdę wyszło bardzo smakowite danie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Gombapörkölt, czyli grzybowy gulasz
Top
Bottom