- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Zazwyczaj czekoladę na gorąco robi się z ciemnej czekolady. Moja propozycją na czekoladowy Weekend jest czekolada biała.
Odmierzyć 1/2 litra mleka i przelać do rondelka. Dodać tabliczkę białej czekolady, podzieloną na kostki. Podgrzewać do rozpuszczenia czekolady, co jakiś czas mieszając.
Gorącą czekoladę spienić w rondelku spieniaczem do mleka i przelać do filiżanek.
Odmierzyć 1/2 litra mleka i przelać do rondelka. Dodać tabliczkę białej czekolady, podzieloną na kostki. Podgrzewać do rozpuszczenia czekolady, co jakiś czas mieszając.
Gorącą czekoladę spienić w rondelku spieniaczem do mleka i przelać do filiżanek.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: