Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Graubrot (Agulina)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 1121" data-attributes="member: 36"><p><strong>Graubrot</strong></p><p></p><p>500 g Maki zytniej </p><p>500 g maki pszennej </p><p>500 ml wody cieplej </p><p>100 g zaczynu (50g zaczynu i 50 g drozdzy) </p><p>1 lyzeczka soli </p><p></p><p>z maki,zaczynu wody wyrobic ciasto i zostawic je na noc. Nastepnego dnia dodac sol i zagniatac tak dlugo az bedzie gladkie. Odstawic do wyrosniecia na poltorej do 2 godzin. Uformowac ksztalt (okragly lub podluzny jak kto woli). </p><p>uformowany bohenek odstawic trzeci raz do rosniecia tak dlugo az popeka (?) </p><p>Chleb piec w srednio nagrzanym piekarniku 1 - 1 i 1/2 godziny. Podczas pieczenia wielkokrotnie trzeba smarowac bohenek zimna woda. </p><p>pozdro Agulina</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 1121, member: 36"] [B]Graubrot[/B] 500 g Maki zytniej 500 g maki pszennej 500 ml wody cieplej 100 g zaczynu (50g zaczynu i 50 g drozdzy) 1 lyzeczka soli z maki,zaczynu wody wyrobic ciasto i zostawic je na noc. Nastepnego dnia dodac sol i zagniatac tak dlugo az bedzie gladkie. Odstawic do wyrosniecia na poltorej do 2 godzin. Uformowac ksztalt (okragly lub podluzny jak kto woli). uformowany bohenek odstawic trzeci raz do rosniecia tak dlugo az popeka (?) Chleb piec w srednio nagrzanym piekarniku 1 - 1 i 1/2 godziny. Podczas pieczenia wielkokrotnie trzeba smarowac bohenek zimna woda. pozdro Agulina [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Graubrot (Agulina)
Top
Bottom