- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Groszek miodowy
Na wrzącą wodę wsypujemy 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego, gotujemy ok. 5 min.
Na maśle z odrobiną oleju podsmażamy posiekana cebulę.
Dodajemy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, trochę papryki ostrej (do smaku), szczyptę curry, szczyptę pieprzu ziołowego. Mieszamy.
Dodajemy odcedzony groszek, mieszamy, chwilę smażymy razem, po czym podlewamy 3 łyżkami sosu sojowego. Wciskamy niedyży ząbek czosnku, po czym dodajemy 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego. Mieszamy, odstawiamy z ognia. Smak powinien być miodowo-pikantny.
SMACZNEGO

Na wrzącą wodę wsypujemy 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego, gotujemy ok. 5 min.
Na maśle z odrobiną oleju podsmażamy posiekana cebulę.
Dodajemy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, trochę papryki ostrej (do smaku), szczyptę curry, szczyptę pieprzu ziołowego. Mieszamy.
Dodajemy odcedzony groszek, mieszamy, chwilę smażymy razem, po czym podlewamy 3 łyżkami sosu sojowego. Wciskamy niedyży ząbek czosnku, po czym dodajemy 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego. Mieszamy, odstawiamy z ognia. Smak powinien być miodowo-pikantny.
SMACZNEGO

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: