- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
Hazo mylisz się, nie ufaj aż tak bardzo wikipedii, tam kazdy moze swoją definicję napisac i nie zawsze bzdury są wyłapywane.
Stąd polecam wstrzęmięźliwość w kpieniu (z tą herbatą), jak się nie jest pewnym.
Lis - dzięki za linka, juz mialam szukac, cyz cos mi sie nie pomerdało
,,Na mojej ulubionej madrej stronie mowia ze gluten powstaje z gliandyny i gluteniny zmieszanych z woda. Czyli poniekad obie macie racje" - otóż to, gluten POWSTAJE a nie siedzi w suchej mące. Żeby powstał potrzebna jest wlaśnie woda.
Focaccia sobie bez dodatku glutenu spokojnie poradzi, ja bym go nei dodawała.
Stąd polecam wstrzęmięźliwość w kpieniu (z tą herbatą), jak się nie jest pewnym.
Lis - dzięki za linka, juz mialam szukac, cyz cos mi sie nie pomerdało

,,Na mojej ulubionej madrej stronie mowia ze gluten powstaje z gliandyny i gluteniny zmieszanych z woda. Czyli poniekad obie macie racje" - otóż to, gluten POWSTAJE a nie siedzi w suchej mące. Żeby powstał potrzebna jest wlaśnie woda.
Focaccia sobie bez dodatku glutenu spokojnie poradzi, ja bym go nei dodawała.
Ostatnią edycję dokonał moderator: