Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Gruszki do mięsa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 245043" data-attributes="member: 1379"><p>Gruszki do mięsa</p><p></p><p>-1,5 kg gruszek (twarde, w całości i obrane tak, żeby ogonek został)</p><p>- 1 kg cukru</p><p>- 3 szkl. wody</p><p>- 1/2 szkl. czerwonego wina </p><p>- kawałek imbiru (ok. 3 cm, pokrojony w plastry, namoczony przez noc w zimnej wodzie)</p><p></p><p>Zagotować: wodę, cukier, wino na syrop, odszumować (znaczy pianę zbierać, która w trakcie robienia się syropu powstaje). Włożyć do niego imbir i gruszki. Gotować na małym ogniu 1,5 godz. Gruszki odcedzić, włożyć do słoików. Syrop gotować dalej, do zgęstnienia (dalsze pół godziny). Owoce zalać gorącym syropem. Na wierzchu - układać krążki wycięte z pergaminu, nasączone spirytusem. Słoiki zakręcać.</p><p></p><p>Pychotka</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 245043, member: 1379"] Gruszki do mięsa -1,5 kg gruszek (twarde, w całości i obrane tak, żeby ogonek został) - 1 kg cukru - 3 szkl. wody - 1/2 szkl. czerwonego wina - kawałek imbiru (ok. 3 cm, pokrojony w plastry, namoczony przez noc w zimnej wodzie) Zagotować: wodę, cukier, wino na syrop, odszumować (znaczy pianę zbierać, która w trakcie robienia się syropu powstaje). Włożyć do niego imbir i gruszki. Gotować na małym ogniu 1,5 godz. Gruszki odcedzić, włożyć do słoików. Syrop gotować dalej, do zgęstnienia (dalsze pół godziny). Owoce zalać gorącym syropem. Na wierzchu - układać krążki wycięte z pergaminu, nasączone spirytusem. Słoiki zakręcać. Pychotka [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Gruszki do mięsa
Top
Bottom