- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Pyszny! Przepis ze swiatecznej finskiej gazetki Kotivinkki
400g mrozonych malin
1/2 dl cukru
5 dl soku jablkowego
2 gwiazdki anyzu
1 kawalek kory cynamonowej, przelamac na pol
10 zielonych kardamonow, lekko rozbic
5 dl bialego wina
1. Maliny, cukier, sok i przyprawu wrzucic do rondelka i gotowac na malym ogniu 10 min
2. Przelac przez sitko do innego naczynia by odcedzic maliny i przyprawy
3. Wrzucic z powrotem na gaz, dodac wino i lekko podgrzac

400g mrozonych malin
1/2 dl cukru
5 dl soku jablkowego
2 gwiazdki anyzu
1 kawalek kory cynamonowej, przelamac na pol
10 zielonych kardamonow, lekko rozbic
5 dl bialego wina
1. Maliny, cukier, sok i przyprawu wrzucic do rondelka i gotowac na malym ogniu 10 min
2. Przelac przez sitko do innego naczynia by odcedzic maliny i przyprawy
3. Wrzucic z powrotem na gaz, dodac wino i lekko podgrzac
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: