Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Grzybki marynowane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1026692" data-attributes="member: 5092"><p>Ja też nie pasteryzuję, ale za to wyparzam słoiki bezpośrednio przed nalożeniem grzybów. </p><p>Grzyby zagotowuję, wylewam wodę, płuczę zimną wodą i zagotowuję jescze raz przez kilka minut. Odcedzam. Wrzucam do wrzącej zalewy, zamieszam i nakladam do wyparzonych słoiczków. Zakręca i odstawiam pod kocyk do góry dnem. Zalewa: Ocet z wodą 1:5, trochę ziaren pieprzu, ziela, liśc laurowy, gożdziki ale nie zawsze. Zawsze gorczyca do słoików. Cukru sporo .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1026692, member: 5092"] Ja też nie pasteryzuję, ale za to wyparzam słoiki bezpośrednio przed nalożeniem grzybów. Grzyby zagotowuję, wylewam wodę, płuczę zimną wodą i zagotowuję jescze raz przez kilka minut. Odcedzam. Wrzucam do wrzącej zalewy, zamieszam i nakladam do wyparzonych słoiczków. Zakręca i odstawiam pod kocyk do góry dnem. Zalewa: Ocet z wodą 1:5, trochę ziaren pieprzu, ziela, liśc laurowy, gożdziki ale nie zawsze. Zawsze gorczyca do słoików. Cukru sporo . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Grzybki marynowane
Top
Bottom