Jest to bardzo proste wykwintne danko ktore zajmuje mniej niz 15 minut z gotowaniem makaronu.
Przepis wola o wlasnoreczne zrobienie tagliatelle, ale z braku czasu uzylam suchy i tez wyszlo bardzo smaczne.
ollwa z oliwek
0.5 kg grzybow ( ja uzylam suszone ale w orinialnym przepisie uzywali swiezych grzybow z lasu)
2 szalotki, drobno posiekane
1 zabek czosnku, przecisniety przez praske
parmezan
zielona pietruszka
Makaron gotujemy, W miedzyczasie szalotke czosnek podsmaczamy na oliwie, dodajemy grzybki i zielona pietruszke, dosmaczamy sola i pieprzem i calosc podsmazamy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Po odcedzeniu makaronu, przerzucamy go do garnka, dodajemy grzyby, i dodajemy oliwe z oliwek jezeli maakron wydaje sie za suchy. Dosmaczamy sola i pieprzem, serwujemy posypane parmezanem.
zdjecie pochodzi z lifestyle Food, Gordona Rasmey
Przepis wola o wlasnoreczne zrobienie tagliatelle, ale z braku czasu uzylam suchy i tez wyszlo bardzo smaczne.
ollwa z oliwek
0.5 kg grzybow ( ja uzylam suszone ale w orinialnym przepisie uzywali swiezych grzybow z lasu)
2 szalotki, drobno posiekane
1 zabek czosnku, przecisniety przez praske
parmezan
zielona pietruszka
Makaron gotujemy, W miedzyczasie szalotke czosnek podsmaczamy na oliwie, dodajemy grzybki i zielona pietruszke, dosmaczamy sola i pieprzem i calosc podsmazamy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Po odcedzeniu makaronu, przerzucamy go do garnka, dodajemy grzyby, i dodajemy oliwe z oliwek jezeli maakron wydaje sie za suchy. Dosmaczamy sola i pieprzem, serwujemy posypane parmezanem.

zdjecie pochodzi z lifestyle Food, Gordona Rasmey
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: