Grzyby jak ryby

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
to musi byc bardzo dobre.
Konserwowych brak
icon_confused.gif

Jakbym dala swoje marynowane z musztarda ??

Ale nie trzeba w garnku? Sloik jest ok? Ja nigdy w lodowce miejsca nie mam.

Samo jajko?
Ono sie dobrze trzyma na tej pieczarce?
Bo rybe to chyba panierowana sie tak robi? W ciescie czyli.

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Kasiu dzieki
icon_mrgreen.gif
Pysznie to wygląda
mniam.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
o popatrz!
bulka tarta!
bulki tartej to ja nie widzialam, bo nie podana w skladnikach, a akurat mi sie konczy.

nic to sprobuje z tym co mam i pewnie nie dzis
i zdam relacje dla potomnosci.

Pieczarki robie w ciescie - bardzo lubie, a rybe tez wole w panierce z maki to chyba zle nie bedzie
icon_wink.gif

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Się przegryzają, nie wiem czy wytrzymam dobę, żeby się nie przypiąć do półmiska.
Z niewysokim nakładem pracy będę polemizować, bo smażyłam te grzybulce chyba z godzinę, a bułka przypalała mi się na patelni i musiałam myć w trakcie. Mogę dopisać do stosownego wątku- nienawidzę smażyć w panierce!
icon_wink.gif

Zalewy wyszło mi nieco za dużo, planuję resztę wykorzystać eksperymentalnie do śledzi.
Ogórki miałam podejrzane, więc zrezygnowałam- dałam 2 warstwy cieniutko poszatkowanej cebuli.
Zapowiada się mlask
mniam.gif

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,189
2,743
113
Lis, a nie rozciapciałaś ich? Ja smażę bardzo krótko, na mocno rozgrzanym palniku tylko do lekkiego zrumienienia. One muszą być jędrne. I też czasami nie daję ogórków.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Lisie nie myj patelni w trakcie. Potem trzeba ja suszyc, zeby nie pryskalo, znow podgrzewac.
Jesli masz teflonowa wystarczy bulke (kiedy oleju jest juz malo) zatrzec recznikiem papierowym

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Napisałam "myłam"?
dump.gif
icon_lol.gif
Oczywiście wypucowałam papierowym pręcznikiem. Myć by mi się nie chciało.
Już po konsupcji. Bardzo fajne, ale denerwuje mnie ta rozmoczona bułka. Następnym razem spróbuję w cieście albo w samej mące i jajcu.

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Co Kasiu zrobiłam nie tak? Czy tych usmażonych pieczarek (w panierce) nie zalewa się marynatą? Czy twoja panierka pozostała chrupiąca mimo dobowego moczenia?

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
wiesz co- jej bylo tak malo, ze niemal nie bylo jej czuc... poza tym ja jej za mocno nie smazylam, dla mnie to byla taka panierka jak ma ryba po grecku... chyba, ze tez takiej nie lubisz...
gruebel_2.gif

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Ja nie smażę ryb w panierce, bo nie lubię
icon_lol.gif
W rybie po grecku też by mi nie smakowała. Chyba po prostu nie jestem fetyszystką panierek, ryby robię tylko wytarzane w mące, bez jajka.
Jej nie jest dużo, ale mi przeszkadza. A ponieważ sama idea jest fajna, następne pieczary usmażę w samej mące.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy