- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0

Zmieniony przepis z bloga Fork Spoon Knife
http://www.forkspoonnknife.com/2010/05/tas...ato-bredie.html
400g jagnieciny na gulasz (z udzca lub lopatki) pokrojonej w kostke
Marynata:
2-3 zabki czosnku drobno posiekane
kawalek imbiru dlugosci palca, starty
sol
maslo
puszka pomidorow pelati
2 chili posiekane drobno
2 ziemniaki pokrojone w kostke
100ml wywaru wolowego
5 ziaren pieprzu
1 kora cynamonowa, przelamana na pol
6-7 gozdzikow
4-5 zielonych kardamonow, lekko rozbitych
1 lyzeczka brazowego cukru
100g groszku
sol, pieprz do smaku
1. Mieso zamarynowac przez noc
2. Podprazyc na suchej patelni gozdziki, kore cynamonowa i pieprz az zaczna uwalniac aromat. Przelozyc na talerzyk. Rozgrzac maslo i podsmazyc kawalki miesa. Przelozyc razem z tluszczem do zaroodpornego naczynia lub naczynia z zeliwa, dodac pomidory, wywar, wszystkie przyprawy i piec w 130-140C az mieso zacznie mieknac (2-3h)
3. Dodac ziemniaki, gotowac az zmiekna, dodac groszek i gotowac jeszcze 2-3 min
4. Podawac z ryzem
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: