- Gru 22, 2005
- 440
- 0
- 0
 
	
		
			
		
		
	
Przepis pochodzi z dodatku GW Wakacyjne Smaki " Turcja "
1 kg zielonej fasolki szparagowej ( ja dałam żółtą )
2 łyzki masła lub oliwy
50dag wołowiny lub jagnięciny pokrojonej w kostkę
1 cebula
2 pomidory
sól
Fasolki myjemy,większe dzielimy na pół. W rondlu rozgrzewamy masło wkładamy mięso i posiekana cebulę. Smażymy,mieszając tak długa,aż odparuje cały sok który puściło mięso.Dodajemy obrane i pokrojone pomidory,dusimy jeszcze 5 min.
Dodajemy fasolkę,solimy,wlewamy 1,5 szklanki wody.
Przykrywamy i dusimy ,aż mięso będzie miękkie.
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		