- Wrz 7, 2010
 
- 3,444
 
- 0
 
- 0
 
500 g fasoli tyczkowej,
2 papryki - czrwona i zolta,
2 cebule,
1 srednia cukinia,
2 lyzeczki slodkiej papryki,
1/2 lyzeszki ostrej papryki,
2 lyzki przecieru pomidorowego,
1 lyzeczka soli,
4 lyzli oleju,
1/2 litra rosolu,
125 ml kwasnej smietany,
1 lyzka maki ziemniaczanej.
Warzywa pokroic w kostke. Rozgrzac olej i podsmazyc na zloto cebule. Wlac rosol i dodac przyprawy, przecier pomidorowy i zagotowac. Dodac fasole i razem pogotowac 15 minut. Dodac papryke i cukini i jeszcze 10 minut gotowac. Na koniec rozpuscic make ziemniaczana w troche wody, dodac smietane i wlac do gulaszu. Krotko zagotowac i ewentualnie doprawic do smaku.
Mozna podawac z knedlami, makaronem, ryzem .....
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
 
smacznego
	
		
			
		
		
	
			
			2 papryki - czrwona i zolta,
2 cebule,
1 srednia cukinia,
2 lyzeczki slodkiej papryki,
1/2 lyzeszki ostrej papryki,
2 lyzki przecieru pomidorowego,
1 lyzeczka soli,
4 lyzli oleju,
1/2 litra rosolu,
125 ml kwasnej smietany,
1 lyzka maki ziemniaczanej.
Warzywa pokroic w kostke. Rozgrzac olej i podsmazyc na zloto cebule. Wlac rosol i dodac przyprawy, przecier pomidorowy i zagotowac. Dodac fasole i razem pogotowac 15 minut. Dodac papryke i cukini i jeszcze 10 minut gotowac. Na koniec rozpuscic make ziemniaczana w troche wody, dodac smietane i wlac do gulaszu. Krotko zagotowac i ewentualnie doprawic do smaku.
Mozna podawac z knedlami, makaronem, ryzem .....
smacznego
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: