Gulasz z kurzych żołądków z ciecierzycą*

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
P1140322.JPG


800g oczyszczonych, dość drobno pociachanych kurzych żołądków
biała część pora
puszka ciecierzycy
suszone warzywa, albo świeże - jak kto woli
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
świeżo mielony pieprz
2 szczypty cayenne
2 szczypty gałki muszkatołowej
łyżeczka słodkiej papryki
sól
200ml kremówki
szczypiorek
olej

Pora umyć i pokroić w talarki. Podsmażyć w garnku na łyżce lub dwóch oleju. Kiedy zmięknie dorzucić podroby. Zalać wodą - ale nie za dużo, tyle tylko, aby mięso miało w czym się udusić. Dorzucić suszone warzywa, listek, ziele. Gotować do miękkości.
Kiedy żołądki zmiękną, dorzucić ciecierzycę i zaprawić śmietaną. Przyprawić do smaku i zagotować. Podawać posypane obficie szczypiorkiem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
I dobrze, więcej kurzych bebechów zostanie dla mnie.
 

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36

anowid

Member
Lut 19, 2007
562
0
0
Marg, ale narobiłaś smaka
lecker.gif
Moja mama robiła cos podobnego za dawnych czasów ... takie wspomnienie dzieciństawa!
Teraz jak bym coś takiego mężowi zaserwowała, to pachniałoby to rozwodem
rofl.gif

Fajne zdjęcie
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy