Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Gulasz z ziemniaków i frankfurterek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1638557" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Gulasz z ziemniaków i frankfurterek</strong></span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>(Erdäpfelgulasch mit Frankfurtern)</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]97450[/ATTACH]</p><p></p><p>4 cebule</p><p>1 łyżkę przecieru pomidorowego</p><p>1 kg ziemniaków ( o ile to możliwe sypkich)</p><p>1łyżeczkę mąki</p><p>2 łyżki słodkiej zmielonej papryki</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>1,2 l bulionu</p><p>1 łyżka octu balsamicznego</p><p>Po łyżeczce majeranku, kopru, ziaren pieprzu i cukru</p><p>8 frankfurterek lub debreziner</p><p>Kwaśna śmietana i pietruszka</p><p>Sól i pieprz</p><p></p><p>1.Cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Celulę w znacznie mniejszą, a ziemniaki większą (1,5 cm).</p><p>Czosnek przepuszczamy przez praskę.</p><p>2.Na oleju smażymy cebulę, następnie ziemniaki. Po krótkim czasie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek i całość posypujemy mąką. Mieszamy i zalewamy bulionem, w ilości potrzebnej aby był to gulasz a nie zupa. Dusimy przez 50 minut.</p><p>3.Kiełbaski kroimy pod skosem ( 2 cm )</p><p>4. Na 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone kiełbaski, ocet i wszystkie przyprawy i zioła.</p><p>5. Podajemy z dużym kleksem śmietany, przyozdobionym natką pietruszki.</p><p></p><p>Ps1. Przepis na 4 osoby</p><p>Ps2. Pochodzi z <a href="https://www.youtube.com/watch?v=pm4Cg6NZ19w" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=pm4Cg6NZ19w</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1638557, member: 140"] [SIZE=14][B]Gulasz z ziemniaków i frankfurterek[/B][/SIZE] [SIZE=10][B](Erdäpfelgulasch mit Frankfurtern)[/B][/SIZE] [ATTACH=full]97450[/ATTACH] 4 cebule 1 łyżkę przecieru pomidorowego 1 kg ziemniaków ( o ile to możliwe sypkich) 1łyżeczkę mąki 2 łyżki słodkiej zmielonej papryki 4 ząbki czosnku 1,2 l bulionu 1 łyżka octu balsamicznego Po łyżeczce majeranku, kopru, ziaren pieprzu i cukru 8 frankfurterek lub debreziner Kwaśna śmietana i pietruszka Sól i pieprz 1.Cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę. Celulę w znacznie mniejszą, a ziemniaki większą (1,5 cm). Czosnek przepuszczamy przez praskę. 2.Na oleju smażymy cebulę, następnie ziemniaki. Po krótkim czasie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek i całość posypujemy mąką. Mieszamy i zalewamy bulionem, w ilości potrzebnej aby był to gulasz a nie zupa. Dusimy przez 50 minut. 3.Kiełbaski kroimy pod skosem ( 2 cm ) 4. Na 10 minut przed końcem dodajemy pokrojone kiełbaski, ocet i wszystkie przyprawy i zioła. 5. Podajemy z dużym kleksem śmietany, przyozdobionym natką pietruszki. Ps1. Przepis na 4 osoby Ps2. Pochodzi z [URL="https://www.youtube.com/watch?v=pm4Cg6NZ19w"]https://www.youtube.com/watch?v=pm4Cg6NZ19w[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Gulasz z ziemniaków i frankfurterek
Top
Bottom