jolka8 @ 13 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1212540Zupa gularzowa smakuje w każdej postacii.
Ale ta wg przepisu Kuronia, gdzie w srodku sa dwa rodzaje mięs, czyli mocno czosnkowa wieprzowina, i wołowina duszona w sproszkowanej papryce,
to finezja smakowa.
Robiłam ja wiele razy na duże przyjęcia i nieustannie zachwycała . Polecam ambitnym kucharzom przepis Kuronia, naprawdę warto.Daj namiary.
jolka8 @ 27 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=781597To mój pierwszy post, a zupa z przepisu Kuronia, jest rewelacyjna, przepis lekko zmodyfikowny
Skałdniki
Wieprzowina ok 0,5 kg
Wołowina ok 05kg
3 kolorowe papryki
3 ziemniaki
2 duże cebule
papryka w proszku
kluseczki zacierki, albo gotowe
włoszczyzna
koncentrat pomoidorowy
kminek, majeranek.
czosnek
Z włoszczyzny gotuję wywar, mozna dodać jakąś kostkę, Kiedy jest gotowy ,zostawiam z jarzyn pokrojona marchew, dodaję
ziemnaki i zacierki , gotuje na wolnym ogniu.
Wieprzowinę kroję w drobną kostkę , Podsmażam na oleju, dodaję zrumienioną cebulę, przecisnięty przez praskę czosnek
dodaję wody , przyprawy, duszę do miekkości. Zwykle w szybkowarze więc ok 20 minut.
Wołowine kroję, podsmazam na oleju, pod koniec dodaję paprykę w proszku, potem koncentrat pomidorowy, dusze do miekkości, też w szybkowrze,
Paprykę kroję i lekko podsmażam na patelni.
Gotowe produkty, czyli wieprzowinę, wołowinę i papryke dodaję do wywaru z ziemniakami i kluseczkami.
Całośc doprawiam kminkiem i majerankiem,
gotuję razem ok 20 min
Najlepsza na 2 dzień, JEST NAPRAWDĘ PRZEPYSZNAI tyle
hazo @ 31 Mar 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=271406Tyle przepis. Mam go od wielu lat wycięty z miesięcznika Kuchnia (z tych dawnych dobrych lat tego miesięcznika). Robię bardzo często, ku zadowoleniu wszystkich jedzących. Jedyna zmiana - zamiast pomidorów daję puszkę włoskich pomidorów pelati i nie daję czuszki tylko trochę ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego..
Jest jeszcze 7 modyfikacji, aby otrzymać trochę inną potrawę. Jeśli kogoś zainteresują, to wpiszę.Mnie bardzo zainteresowały, proszę o wpisanie. Jeśli to oczywiście możliwe po tylu latach...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.