GULASZÓWKA - dość ossstra
1 kg szynki albo wołowiny pokrojonej w drobną kostkę
6 cebul pokrojonych w piórka
1 czerwona słodka papryka pokrojona w kostkę
3-4 papryczki ostre pokrojone w paseczki
4 marchewki pokrojone w kostkę
6 ziemniaków pokrojonych w kostkę
olej do smażenia
przyprawy:
4 łyżeczki papryki w proszku słodkiej
vegeta
biały pieprz
kminek
koncentrat pomidorowy
Cebulę zeszklić na oleju, wsypać paprykę w proszku, dokładnie wymieszać. Dodać mięso, podsmażyć stale mieszając (nie wolno przypalić papryki!), podlać wodą, dusić na małym ogniu.
Dosypać vegety do smau, dodać pokrojone papryki : ostrą i słodką. Wsypać kminek (dość sporo). Gdy mięso będzie prawie miękkie wsypać ziemniaki i marchewkę. Dolać gorącej wody.
Pod koniec gotowania doprawić vegetą i pieprzem, na sam koniec dołożyć koncentrat pomidorowy.
Chętnie poznam Wasze pomysły na rozgrzewający talerz
1 kg szynki albo wołowiny pokrojonej w drobną kostkę
6 cebul pokrojonych w piórka
1 czerwona słodka papryka pokrojona w kostkę
3-4 papryczki ostre pokrojone w paseczki
4 marchewki pokrojone w kostkę
6 ziemniaków pokrojonych w kostkę
olej do smażenia
przyprawy:
4 łyżeczki papryki w proszku słodkiej
vegeta
biały pieprz
kminek
koncentrat pomidorowy
Cebulę zeszklić na oleju, wsypać paprykę w proszku, dokładnie wymieszać. Dodać mięso, podsmażyć stale mieszając (nie wolno przypalić papryki!), podlać wodą, dusić na małym ogniu.
Dosypać vegety do smau, dodać pokrojone papryki : ostrą i słodką. Wsypać kminek (dość sporo). Gdy mięso będzie prawie miękkie wsypać ziemniaki i marchewkę. Dolać gorącej wody.
Pod koniec gotowania doprawić vegetą i pieprzem, na sam koniec dołożyć koncentrat pomidorowy.
Chętnie poznam Wasze pomysły na rozgrzewający talerz