Hacktaetschli
( danie to robiłam będąc u Schellera i szczerze Wam polecam)
1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego albo cielęcego (może być też pół na pół czy też kombinacja z mięsem drobiowym)
1 duża posiekana cebula
1 marchewka pokrojona w kostkę
1 por
1 bułka pszenna
50 ml mleka
2 jajka
przyprawy wedle upodobań
oliwa do smażenia
Marchew oraz pora podsmażamy na oliwie.
Do mielonego mięsa dodajemy cebulę oraz podsmażoną marchew i pora.
Wbijamy dwa jajka. Bułkę moczymy w mleku.
Dodajmy ją wraz z mlekiem do mięsa.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku.
Formujemy płaskie kotlety.
Smażymy z obu stron na wolnym ogniu, aż się ładnie zrumienią.
Pysia. Polecam życząc smacznego
Żródło: Kurt Scheller
( danie to robiłam będąc u Schellera i szczerze Wam polecam)
1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego albo cielęcego (może być też pół na pół czy też kombinacja z mięsem drobiowym)
1 duża posiekana cebula
1 marchewka pokrojona w kostkę
1 por
1 bułka pszenna
50 ml mleka
2 jajka
przyprawy wedle upodobań
oliwa do smażenia
Marchew oraz pora podsmażamy na oliwie.
Do mielonego mięsa dodajemy cebulę oraz podsmażoną marchew i pora.
Wbijamy dwa jajka. Bułkę moczymy w mleku.
Dodajmy ją wraz z mlekiem do mięsa.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku.
Formujemy płaskie kotlety.
Smażymy z obu stron na wolnym ogniu, aż się ładnie zrumienią.
Pysia. Polecam życząc smacznego

Żródło: Kurt Scheller
Ostatnią edycję dokonał moderator: