- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0

zdjęcie pochodzi stąd
potrzebujesz:
1 opakowanie ulubionej herbaty liściastej - ja wybieram zieloną zwykłą, bez innych dodatków
pół szklanki płatków jaśminu (kwitną pod koniec maja do czerwca)
Płatki należy ususzyć albo w suszarce do grzybów,owoców i warzyw (1 h) albo w piekarniku (30 min. w 150 st.C ) albo gdy się nie spieszy, rozkładając płatki na ręczniku papierowym na nasłonecznionym parapecie (3-4 dni).
Gdy płatki będą już suche, połącz je z herbatą, wymieszaj i zamknij szczelnie w puszce lub słoiku z ciemnego szkła. Herbata przejdzie swoim zapachem po około miesiącu. Ja swoją właśnie popijam, jest bardzo aromatyczna, stała zapomniana w szafce kuchennej przez rok.
Smacznego!