Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Humus czyli pasta z ciecierzycy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 433343" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p> </p><p>1/2 Kg ugotowanej ciecierzycy</p><p>6 zabkow czosnku</p><p>pol lyzeczki pieprzu syryjskiego </p><p>6 lyzek &quot;tahine&quot; (pasty sezamowej)</p><p>3 male cytrynki </p><p>sol do smaku</p><p></p><p>dla 6-8 osob</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>Zmiksowac ciecierzyce z pasta tahine, dodajac po jednej lyzce, aby uzyskac kremowa konsystencje i wydobyc pelnie smaku. Dodac pieprz i miksowac jeszcze minute. Nastepnie dalej miksowac dodawajac dodawac po jednym zabku czosnku. Dodac sol do smaku (okolo malej lyzeczki).Dodac sok z cytryny. Miksowac az do uzyskania jednolitej kremowej masy. Udekorowac natka pietruszki i cieniutkim plasterkiem czerwonej cebuli.</p><p></p><p>Tlumaczone z Link: <a href="http://www.acessa.com/projetos/Sabor/arquivo/dicas/2006/07/22-graos/" target="_blank">http://www.acessa.com/projetos/Sabor/arqui...06/07/22-graos/</a></p><p>Instruktaz wykonania - klikajac na ikone FAÇA obok ikony drukarki.</p><p></p><p>Mysle ze pieprz syryjski z oryginalnego przepisu mozna zastapic innym (wybor jest duzy).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 433343, member: 2980"] Skladniki: 1/2 Kg ugotowanej ciecierzycy 6 zabkow czosnku pol lyzeczki pieprzu syryjskiego 6 lyzek "tahine" (pasty sezamowej) 3 male cytrynki sol do smaku dla 6-8 osob Przygotowanie: Zmiksowac ciecierzyce z pasta tahine, dodajac po jednej lyzce, aby uzyskac kremowa konsystencje i wydobyc pelnie smaku. Dodac pieprz i miksowac jeszcze minute. Nastepnie dalej miksowac dodawajac dodawac po jednym zabku czosnku. Dodac sol do smaku (okolo malej lyzeczki).Dodac sok z cytryny. Miksowac az do uzyskania jednolitej kremowej masy. Udekorowac natka pietruszki i cieniutkim plasterkiem czerwonej cebuli. Tlumaczone z Link: [URL="http://www.acessa.com/projetos/Sabor/arquivo/dicas/2006/07/22-graos/"]http://www.acessa.com/projetos/Sabor/arqui...06/07/22-graos/[/URL] Instruktaz wykonania - klikajac na ikone FAÇA obok ikony drukarki. Mysle ze pieprz syryjski z oryginalnego przepisu mozna zastapic innym (wybor jest duzy). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Humus czyli pasta z ciecierzycy
Top
Bottom