Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Intensywnie jagodowy sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="LaKafka" data-source="post: 1580434" data-attributes="member: 53296"><p>Zrobiłam ten sernik w weekend z pierwszych własnoręcznie zebranych w tym roku jagód. Użyłam 800 g serka śmietankowego i 250 g czekolady, mąka tortowa, jagód ok. 500 ml. Dałam 1 kopiatą łyżkę domowego cukru waniliowego, bo mocny.</p><p>Ta metoda z wystawianiem sernika z piekarnika i dopiekaniem z polewą to dla mnie zbyt skomplikowane i na pewno coś by mi nie wyszło. Ostudzony sernik (studzę w piekarniku, wyłączonym, drzwiczki uchylone) polałam roztopioną białą czekoladą wymieszaną ze śmietaną kremówką w proporcjach 1:1, bez dodatku cukru. Posypałam dodatkowo jagodami.</p><p>Goście zachwyceni. Sernik nie tylko jest przepyszny, ale też wygląda jak z profesjonalnej cukierni. Jak na serniki jest lekki i mało słodki, więc nawet panowie, którzy ze słodyczy to &quot;tylko śledzie&quot; zajadali z chęcią. Zdecydowanie do powtórki.</p><p>Sernik koniecznie musi postać w lodówce kilkanaście godzin (u mnie stał całą noc, a myślę, że upieczenie w piątek na niedzielny obiad byłoby najlepszym rozwiązaniem), 8 to za mało.</p><p>Dziękuję za przepis, będę do niego wracać, bo sezon na jagody dopiero się zaczął, a połączenie ich z białą czekoladą jest doskonałym pomysłem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LaKafka, post: 1580434, member: 53296"] Zrobiłam ten sernik w weekend z pierwszych własnoręcznie zebranych w tym roku jagód. Użyłam 800 g serka śmietankowego i 250 g czekolady, mąka tortowa, jagód ok. 500 ml. Dałam 1 kopiatą łyżkę domowego cukru waniliowego, bo mocny. Ta metoda z wystawianiem sernika z piekarnika i dopiekaniem z polewą to dla mnie zbyt skomplikowane i na pewno coś by mi nie wyszło. Ostudzony sernik (studzę w piekarniku, wyłączonym, drzwiczki uchylone) polałam roztopioną białą czekoladą wymieszaną ze śmietaną kremówką w proporcjach 1:1, bez dodatku cukru. Posypałam dodatkowo jagodami. Goście zachwyceni. Sernik nie tylko jest przepyszny, ale też wygląda jak z profesjonalnej cukierni. Jak na serniki jest lekki i mało słodki, więc nawet panowie, którzy ze słodyczy to "tylko śledzie" zajadali z chęcią. Zdecydowanie do powtórki. Sernik koniecznie musi postać w lodówce kilkanaście godzin (u mnie stał całą noc, a myślę, że upieczenie w piątek na niedzielny obiad byłoby najlepszym rozwiązaniem), 8 to za mało. Dziękuję za przepis, będę do niego wracać, bo sezon na jagody dopiero się zaczął, a połączenie ich z białą czekoladą jest doskonałym pomysłem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Intensywnie jagodowy sernik
Top
Bottom