- Mar 6, 2008
- 1,831
- 1
- 0
5 dużych jabłek
1 szklanka cukru
6 łyżek oleju(1/3 szklanki)
Jabłka pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem i olejem, odstawić na 5-12 godz.
Do tego dodać:
2 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczkę sody
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao ( nie musi być)
1 szklankę orzechów siekanych
1 mały cukier waniliowy
Dobrze wymieszać.
Piec w temp.180st.C-przez ok. 50 min.
Piekę w prostokątnej foremce o wym.35cmx25cm.
Ciasto lekko wilgotne dzięki jabłkom i chrupiące dzięki orzechom.Polecam.
1 szklanka cukru
6 łyżek oleju(1/3 szklanki)
Jabłka pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem i olejem, odstawić na 5-12 godz.
Do tego dodać:
2 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczkę sody
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao ( nie musi być)
1 szklankę orzechów siekanych
1 mały cukier waniliowy
Dobrze wymieszać.
Piec w temp.180st.C-przez ok. 50 min.
Piekę w prostokątnej foremce o wym.35cmx25cm.
Ciasto lekko wilgotne dzięki jabłkom i chrupiące dzięki orzechom.Polecam.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: