Jabłka pod kruszonką wg Sinistry

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,900
1
38
Pychotka!
Nawet dzieci goraczkujące jadły
icon_mrgreen.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,967
3
38

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
38,026
1
0
Lepiej robić przed podaniem czy dzień wcześniej też można
icon_question.gif

Kruszonka moze nasiąknąć prawda
icon_rolleyes.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,967
3
38
Ilona @ 15 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=468435Lepiej robić przed podaniem czy dzień wcześniej też można
icon_question.gif

Kruszonka moze nasiąknąć prawda
icon_rolleyes.gif
Dzień wcześniej zagnieć kruszonkę i trzymaj w chłodzie- koniecznie. Lodówka by się przydała
icon_sad.gif

A samo crumble to tuż przed podaniem, bo imho dobre jest na gorąco/ciepło- taka jest, z resztą, idea tego deseru
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
38,026
1
0
Sinistra @ 15 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=468458Dzień wcześniej zagnieć kruszonkę i trzymaj w chłodzie- koniecznie. Lodówka by się przydała
icon_sad.gif

A samo crumble to tuż przed podaniem, bo imho dobre jest na gorąco/ciepło- taka jest, z resztą, idea tego deseru
Też myślałam o wcześniejszym gnieceniu
icon_wink.gif

No trudno. Koleżanka świeżynkę dostanie - będzie się piekło jak już u mnie będzie
icon_wink.gif

Ładny zapach - napewno nie odmówi
fiesgrins.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
38,026
1
0
Nie dodałam opinii
icon_redface.gif


Koleżanka była zachwycona. Dzwoniła do swojego chłopaka z informacją, że kiedyś mu coś pysznego przygotuje
icon_mrgreen.gif


anbetung.gif


P.S. kruszonka się w lodówce chłodziła
icon_smile.gif
 

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,076
0
0
Dobre te jabłaka były, oj dobre. Tym bardziej, że wykonane własnoręcznie przez autorkę przepisu
icon_smile.gif


Obraz_053.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_053.jpg
    Obraz_053.jpg
    138.6 KB · Wyświetleń: 24

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,076
0
0
Niezaprzeczalny fakt - mają.

Cieszę się, że zdjęcie Ci sie podobało. Przy moim zacięciu do fotografii kulinarnej...
icon_wink.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,967
3
38

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
32,141
5,853
113
A nic. :lol:
 
  • Like
Reakcje: MarthaB

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
3,143
444
83
Ja kruszonkę robię taką:

100 g mąki pszennej
2/3 kostki masła
70 g cukru
50 g płatków owsianych
szczypta cynamonu
cukier waniliowy

część mąki zastępuję krupczatką, a jak mi się chce to mielonym sezamem. Wczoraj mi się nie chciało (ja mielę to na bieżąco w młynku do kawy).
 
  • Like
Reakcje: Joanna
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy