- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Jablkowe czipsy
kilka jabek pokrojonych na 3mm plasterki
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
olej
Piec rogrzalam do 80C. Z cukru i wody przygotowalam syrop. Wkladalam do niego plsterki jablek (po 5-6) i gotowalam delikatnie przez 20-30 sekund. Lyzka cedzakowa wyjmowalam z syropu prosto na lekko naoliwione blachy. Suszylam jablka przez 3-3 1/2 godziny. Wysmienite!!!
Najlepiej wybrac jablka o skorce czerwonej lub intensywnie zielonej. Martha radzi aby kroic owoce wzdluz, mi podobaja sie jednak takie z "gwiazdka w srodku" (pestki same wypadaja z gniazda nasiennego podczas krojenia).
kilka jabek pokrojonych na 3mm plasterki
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
olej
Piec rogrzalam do 80C. Z cukru i wody przygotowalam syrop. Wkladalam do niego plsterki jablek (po 5-6) i gotowalam delikatnie przez 20-30 sekund. Lyzka cedzakowa wyjmowalam z syropu prosto na lekko naoliwione blachy. Suszylam jablka przez 3-3 1/2 godziny. Wysmienite!!!
Najlepiej wybrac jablka o skorce czerwonej lub intensywnie zielonej. Martha radzi aby kroic owoce wzdluz, mi podobaja sie jednak takie z "gwiazdka w srodku" (pestki same wypadaja z gniazda nasiennego podczas krojenia).