Jajka faszerowane w skorupkach*

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Ale ja też daję masło do środka, może nie zawsze ale tu w przepisie jest, można nie dawać, można dać troszkę śmietany, ale najważniejsza jest zasada, a jaki kto farsz zrobi, to już jego sprawa, ja czasem z pieczarkami jeszcze dodatkowo robię, koleżanka moja dodaje szynkę inna cebulkę podsmażoną ( ale ta wersja mi nie odpowida), tak że dowolność jest duża
 

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Nałogowo w każde święta jemy w domu takie jajka... kochamy je niezwykle...
icon_smile.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
W tegoroczne święta je wcinaliśmy - były PYSZNE! W najbliższy weekend uraczę nimi gości... na ciepło.
Dziękuję Beato.
 
Lis 28, 2005
3,760
0
0
ze ja tego postu wczesniej nie znalazlam
icon_neutral.gif
... uwielbiam takie jajka, daaawno juz nie robilam; tez czasami robilam sam farsz jako kotleciki; z grzybami i innymi dodatkami; ze szczypiorkiem jest fajne;
 

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Jak już tu pisałam, uwielbiamy takie jajka w skorupkach. U mnie też w formie kotlecików występują czasami... a ostatnio przyrządzałam taki farsz jajeczny, brałam duże pieczarki, odkrawałam nóżkę (oczywiście wcześniej myłam), napełniałam kapelusz pieczarki farszem jajecznym i hop do piekarnika na parę minut... pycha
icon_smile.gif
 
Lis 28, 2005
3,760
0
0
Shinju @ 3 Oct 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=595641Jak już tu pisałam, uwielbiamy takie jajka w skorupkach. U mnie też w formie kotlecików występują czasami... a ostatnio przyrządzałam taki farsz jajeczny, brałam duże pieczarki, odkrawałam nóżkę (oczywiście wcześniej myłam), napełniałam kapelusz pieczarki farszem jajecznym i hop do piekarnika na parę minut... pycha
icon_smile.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0

bezuna

Member
Kwi 24, 2006
228
0
0
To jedno z tych dan, ktorych nie mozna zrobic mało, na 5 osób mama gotowala ze 20 jaj i zawsze bylo za mało. Kojarzy mi sie z wiosenna zieleniną, ktora byla dodawana w ilosciach przemysłowych. no nic, trzeba isc po jaja i robic...
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
My w podstawówce robiliśmy takie jajka na zajęciach praktyczno technicznych
icon_lol.gif

Jakiez to było pyszne - takie zrobione własnoręcznie! Później często robiłam je sama w domu a potem na długo zapomniałam. Trzeba to zmienić
icon_wink.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Jajka podawałam zazwyczaj na ciepło, ale osobiście wolę je na zimno
icon_smile.gif

Z pieczarkami, wg Shinju, przestestuję wkrótce (w sklepie były same małe...)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
robiłam na wczorajsze małe przyjątko, a dziś, odgrzane, miałam na śniadanie:

jajka_005.jpg

jajka_003.jpg
 

Załączniki

  • jajka_005.jpg
    jajka_005.jpg
    28.7 KB · Wyświetleń: 5
  • jajka_003.jpg
    jajka_003.jpg
    31.3 KB · Wyświetleń: 5

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,318
1,613
113
Pacholęciem będąc robiłam namiętnie jajka faszerowane. Koniecznie z pieczarkami. Chyba muszę sobie odświeżyć ten smak.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
moje były tym razem bez pieczarek, bo musiałam szybko przygotować "przyjęcie" z tego, co akurat miałam w domu ( a miałam niewiele
icon_wink.gif
icon_lol.gif
), a do farszu dałam tym razem 1 surowe jajko, ładnie się trzymały po wyjęciu ze skorupki ( jak widać na zdjęciu).