- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
![P_20210417_180143_1.jpg P_20210417_180143_1.jpg](https://www.cincin.cc/data/attachments/82/82010-7ebeb382678b511fa0099bc3835e911a.jpg)
Na 8 jajek ugotowanych na miękko
1/2 szkl wody
1/2 szkl sosu sojowego
3 łyżki czerwonej papryki
3 łyżki białej cebuli
3 łyżki dymki
2 ząbki czosnku
2 łyżki cukru brązowego
1/2 łyżki płatków chili koreańskiego w proszku
Czosnek utarty, reszta warzyw drobno posiekana. Biała cebula oznacza cebulę w białej łusce.
Chili mieliśmy zwykłe, ale doczytam czym się różni, a może i uda się nam kupić koreańskie.
Naczynie najlepiej wybrać takie, by jajka zmieścić na jednym poziomie, ale żeby nie zostawało za dużo miejsca. Jeśli marynata nie zakrywa jajek trzeba je obracać.
Marynowac 4 godziny, nigdy nie dłużej jak 8, bo będą za słone.
Myślę że te jajka można też podać z samym ryżem czy makaronem i bok choyem z zalewą. Ugrzalabym je w takim wypadku nieco, razem z warzywami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: