Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Jajka marynowane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1679134" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]100572[/ATTACH]</p><p></p><p>Na 8 jajek ugotowanych na miękko </p><p></p><p>1/2 szkl wody</p><p>1/2 szkl sosu sojowego</p><p></p><p>3 łyżki czerwonej papryki</p><p>3 łyżki białej cebuli</p><p>3 łyżki dymki</p><p>2 ząbki czosnku</p><p></p><p>2 łyżki cukru brązowego </p><p>1/2 łyżki płatków chili koreańskiego w proszku </p><p></p><p>Czosnek utarty, reszta warzyw drobno posiekana. Biała cebula oznacza cebulę w białej łusce. </p><p>Chili mieliśmy zwykłe, ale doczytam czym się różni, a może i uda się nam kupić koreańskie. </p><p></p><p>Naczynie najlepiej wybrać takie, by jajka zmieścić na jednym poziomie, ale żeby nie zostawało za dużo miejsca. Jeśli marynata nie zakrywa jajek trzeba je obracać. </p><p>Marynowac 4 godziny, nigdy nie dłużej jak 8, bo będą za słone. </p><p></p><p>Myślę że te jajka można też podać z samym ryżem czy makaronem i bok choyem z zalewą. Ugrzalabym je w takim wypadku nieco, razem z warzywami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1679134, member: 59"] [ATTACH=full]100572[/ATTACH] Na 8 jajek ugotowanych na miękko 1/2 szkl wody 1/2 szkl sosu sojowego 3 łyżki czerwonej papryki 3 łyżki białej cebuli 3 łyżki dymki 2 ząbki czosnku 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżki płatków chili koreańskiego w proszku Czosnek utarty, reszta warzyw drobno posiekana. Biała cebula oznacza cebulę w białej łusce. Chili mieliśmy zwykłe, ale doczytam czym się różni, a może i uda się nam kupić koreańskie. Naczynie najlepiej wybrać takie, by jajka zmieścić na jednym poziomie, ale żeby nie zostawało za dużo miejsca. Jeśli marynata nie zakrywa jajek trzeba je obracać. Marynowac 4 godziny, nigdy nie dłużej jak 8, bo będą za słone. Myślę że te jajka można też podać z samym ryżem czy makaronem i bok choyem z zalewą. Ugrzalabym je w takim wypadku nieco, razem z warzywami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Jajka marynowane
Top
Bottom