pół kostki rosołowej, pół słoika chrzanu Polonaise (koniecznie), 2 łyżki mąki, jajka, jogurt naturalny lub śmietana
Jajka ugotować na twardo. Przekroić na połówki. W 3/4 szkl. wody zagotować kostkę rosołową. W pół szkl. zimnej wody rozpuścić mąkę i przecedzić przez siteczko do bulionu. Dodać chrzan. Wymieszać i raz zagotować. Dodać szczyptę cukru i ewentualnie trochę soku z cytryny. Przed podaniem dodać dwie łyżki jogurtu. Podawać z ziemniakami pirre i z zieloną sałatą.
Jajka ugotować na twardo. Przekroić na połówki. W 3/4 szkl. wody zagotować kostkę rosołową. W pół szkl. zimnej wody rozpuścić mąkę i przecedzić przez siteczko do bulionu. Dodać chrzan. Wymieszać i raz zagotować. Dodać szczyptę cukru i ewentualnie trochę soku z cytryny. Przed podaniem dodać dwie łyżki jogurtu. Podawać z ziemniakami pirre i z zieloną sałatą.
