Jarmuż w kremowym sosie śmietanowym

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
jarmuż, liście (ja miałam 3 niewielkie pęczki)
nieduża cebula
1-2 ząbki czosnku
200 ml śmietany 12%
łyżka serka topionego (u mnie Hochland do smarowania)
oliwa
sól

Liście jarmuża gotować przez kilka minut. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodać obgotowane liście jarmuża, śmietanę, serek i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą.


W towarzystwie kaszy gryczanej i kurczaka z suszonymi pomidorami wyszło bardzo smaczne.
mniam.gif


W taki sam sposób można przyrządzić szpinak (tylko bez gotowania go uprzednio).
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy