- Wrz 14, 2007
- 607
- 0
- 16
jarmuż, liście (ja miałam 3 niewielkie pęczki)
nieduża cebula
1-2 ząbki czosnku
200 ml śmietany 12%
łyżka serka topionego (u mnie Hochland do smarowania)
oliwa
sól
Liście jarmuża gotować przez kilka minut. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodać obgotowane liście jarmuża, śmietanę, serek i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą.
W towarzystwie kaszy gryczanej i kurczaka z suszonymi pomidorami wyszło bardzo smaczne.
W taki sam sposób można przyrządzić szpinak (tylko bez gotowania go uprzednio).
nieduża cebula
1-2 ząbki czosnku
200 ml śmietany 12%
łyżka serka topionego (u mnie Hochland do smarowania)
oliwa
sól
Liście jarmuża gotować przez kilka minut. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodać obgotowane liście jarmuża, śmietanę, serek i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą.
W towarzystwie kaszy gryczanej i kurczaka z suszonymi pomidorami wyszło bardzo smaczne.

W taki sam sposób można przyrządzić szpinak (tylko bez gotowania go uprzednio).