- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
* 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
* 50 dag zielonej fasolki szparagowej
* 50 dag pieczarek
* duża marchewka
* kawałek pora
* duża cebula
* duża czerwona papryka
* ziemniaki gotowane w mundurkach
* ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, czosnek, łyżka słodkiej papryki, kminek mielony
* torebka sosu pieczeniowego
* torebka sosu pomidorowego
* torebka zupy pieczarkowej
~ Fasolkę obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kosteczkę i ugotować razem z fasolką w wodzie bez dodatku soli. Nie odcedzać wywaru.
~ Mięso usmażyć razem z cebulką pokrojoną w kostkę oraz paseczkami pora.
Po usmażeniu dodać do fasolki z marchewką.
~ Do garnka dodać paski papryki, cząstki pieczarek, ziele angielskie, liście laurowe oraz paprykę w proszku.
~ Do warzyw dosypać zupę pieczarkową, dokładnie wymieszać i dalej dusić na niewielkim płomieniu, aż papryka będzie miękka.
~ Na końcu dodać kminek, ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w sporą kostkę, wsypać sos pieczeniowy i sos pomidorowy (ale do smaku).
~ Całość dokładnie zamieszać, żeby nie powstały grudki, zagotować, stale mieszając i doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem, vegetą, maggi oraz ew. kwaśną gęstą śmietaną.
~ Podawać z pieczywem lub kaszą (jęczmienną, gryczaną). Można dodać kukurydzę z puszki.
* 50 dag zielonej fasolki szparagowej
* 50 dag pieczarek
* duża marchewka
* kawałek pora
* duża cebula
* duża czerwona papryka
* ziemniaki gotowane w mundurkach
* ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, czosnek, łyżka słodkiej papryki, kminek mielony
* torebka sosu pieczeniowego
* torebka sosu pomidorowego
* torebka zupy pieczarkowej
~ Fasolkę obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kosteczkę i ugotować razem z fasolką w wodzie bez dodatku soli. Nie odcedzać wywaru.
~ Mięso usmażyć razem z cebulką pokrojoną w kostkę oraz paseczkami pora.
Po usmażeniu dodać do fasolki z marchewką.
~ Do garnka dodać paski papryki, cząstki pieczarek, ziele angielskie, liście laurowe oraz paprykę w proszku.
~ Do warzyw dosypać zupę pieczarkową, dokładnie wymieszać i dalej dusić na niewielkim płomieniu, aż papryka będzie miękka.
~ Na końcu dodać kminek, ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w sporą kostkę, wsypać sos pieczeniowy i sos pomidorowy (ale do smaku).
~ Całość dokładnie zamieszać, żeby nie powstały grudki, zagotować, stale mieszając i doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem, vegetą, maggi oraz ew. kwaśną gęstą śmietaną.
~ Podawać z pieczywem lub kaszą (jęczmienną, gryczaną). Można dodać kukurydzę z puszki.