Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Jesienny gulasz warzywny z mięsem mielonym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 899029" data-attributes="member: 4167"><p>* 50 dag mięsa mielonego wieprzowego</p><p>* 50 dag zielonej fasolki szparagowej</p><p>* 50 dag pieczarek</p><p>* duża marchewka</p><p>* kawałek pora</p><p>* duża cebula</p><p>* duża czerwona papryka</p><p>* ziemniaki gotowane w mundurkach</p><p>* ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, czosnek, łyżka słodkiej papryki, kminek mielony</p><p>* torebka sosu pieczeniowego</p><p>* torebka sosu pomidorowego</p><p>* torebka zupy pieczarkowej</p><p></p><p>~ Fasolkę obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kosteczkę i ugotować razem z fasolką w wodzie bez dodatku soli. Nie odcedzać wywaru.</p><p></p><p>~ Mięso usmażyć razem z cebulką pokrojoną w kostkę oraz paseczkami pora.</p><p>Po usmażeniu dodać do fasolki z marchewką.</p><p></p><p>~ Do garnka dodać paski papryki, cząstki pieczarek, ziele angielskie, liście laurowe oraz paprykę w proszku.</p><p></p><p>~ Do warzyw dosypać zupę pieczarkową, dokładnie wymieszać i dalej dusić na niewielkim płomieniu, aż papryka będzie miękka.</p><p></p><p>~ Na końcu dodać kminek, ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w sporą kostkę, wsypać sos pieczeniowy i sos pomidorowy (ale do smaku).</p><p></p><p>~ Całość dokładnie zamieszać, żeby nie powstały grudki, zagotować, stale mieszając i doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem, vegetą, maggi oraz ew. kwaśną gęstą śmietaną.</p><p></p><p>~ Podawać z pieczywem lub kaszą (jęczmienną, gryczaną). Można dodać kukurydzę z puszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 899029, member: 4167"] * 50 dag mięsa mielonego wieprzowego * 50 dag zielonej fasolki szparagowej * 50 dag pieczarek * duża marchewka * kawałek pora * duża cebula * duża czerwona papryka * ziemniaki gotowane w mundurkach * ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, czosnek, łyżka słodkiej papryki, kminek mielony * torebka sosu pieczeniowego * torebka sosu pomidorowego * torebka zupy pieczarkowej ~ Fasolkę obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kosteczkę i ugotować razem z fasolką w wodzie bez dodatku soli. Nie odcedzać wywaru. ~ Mięso usmażyć razem z cebulką pokrojoną w kostkę oraz paseczkami pora. Po usmażeniu dodać do fasolki z marchewką. ~ Do garnka dodać paski papryki, cząstki pieczarek, ziele angielskie, liście laurowe oraz paprykę w proszku. ~ Do warzyw dosypać zupę pieczarkową, dokładnie wymieszać i dalej dusić na niewielkim płomieniu, aż papryka będzie miękka. ~ Na końcu dodać kminek, ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w sporą kostkę, wsypać sos pieczeniowy i sos pomidorowy (ale do smaku). ~ Całość dokładnie zamieszać, żeby nie powstały grudki, zagotować, stale mieszając i doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem, vegetą, maggi oraz ew. kwaśną gęstą śmietaną. ~ Podawać z pieczywem lub kaszą (jęczmienną, gryczaną). Można dodać kukurydzę z puszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Jesienny gulasz warzywny z mięsem mielonym
Top
Bottom