Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Jogurt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 731922" data-attributes="member: 1024"><p>Wczoraj zrobiłam pierwszy raz w życiu domowy jogurt w zwyczajnym metalowym termosie. Pasteryzowane mleko podgrzałam do momentu, aż było dobrze ciepłe, ale jeszcze nie gorące, dodałam 200 ml jogurtu z żywymi kulturami bakterii i zostawiłam w termosie na jakieś 6 godzin. Wyszedł mi zadziwiająco gęsty, mimo, że nie dodawałam do niego mleka w proszku. Może to zależy od użytego jogurtu i szczepu bakterii?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 731922, member: 1024"] Wczoraj zrobiłam pierwszy raz w życiu domowy jogurt w zwyczajnym metalowym termosie. Pasteryzowane mleko podgrzałam do momentu, aż było dobrze ciepłe, ale jeszcze nie gorące, dodałam 200 ml jogurtu z żywymi kulturami bakterii i zostawiłam w termosie na jakieś 6 godzin. Wyszedł mi zadziwiająco gęsty, mimo, że nie dodawałam do niego mleka w proszku. Może to zależy od użytego jogurtu i szczepu bakterii? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Jogurt
Top
Bottom