jogurtowa bomba

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
rzadko sie dziele przepisem na jakis pyszny deser, tym musze bo jest bardzo dobry i latwy w wykonaniu:

potrzebujemy
500g jogurtu naturalnego
120g cukru
1 paczuszka cukru waniliowego
400ml smietanki kremowki
owoce jakie kto lubi

jogurt mieszamy dobrze z oba cukrami, smietane ubijamy na sztywno i laczymy z jogurtem, sitko wyscielamy scierka kuchenna dajemy na nia mase jogurtowo-smietanowa i odstawiamy na noc do odkapmniecia do lodowki
na drugi dzien wywracamy bombe na talerz/polmisek uwalniamy ja od sitka i scierki, obkladamy owocami(maliny, borowki, truskawki, jak kto lubi)

ja podaje bez owocow ale za to z sosem malinowym-paczke mrozonych malin rozmrazam i przecieram przez sitko, dodaje troche cukru i tym polewam bombe

pychota!! zniknelo ostatnio szybciej niz tiramisu
lecker.gif

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,070
392
83
Hmmm, musi być pyszne! Ile tego wychodzi? I co z tym, co się odcisnęło? To jest konsystencji sernika na zimno?

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
hmmm dosc sporo tego wychodzi, ja robilam z 1 3/4 porcji dla osmiu chlopa, to jeszcze na drugi dzien zostalo dla 4 osob
to odkapniete wylewasz
ojjj dawno nie jadlam sernika na zimno....nie pamietam, ta bomba jest taka lekka, piankowa, jest naprawde pyszna!

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
hmmm dosc sporo tego wychodzi, ja robilam z 1 3/4 porcji dla osmiu chlopa, to jeszcze na drugi dzien zostalo dla 4 osob
to odkapniete wylewasz
ojjj dawno nie jadlam sernika na zimno....nie pamietam, ta bomba jest taka lekka, piankowa, jest naprawde pyszna!

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
Zdjecie jakies malutkie? Mam zrobic cos dla kolezanki,ktora jest na diecie..moze to wlasnie byloby dobre...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy