Zainspirowana moją dietą i rozpoczynającym się sezonem truskawkowym wymyśliłam taki oto przepisik
Robi się 10 min a jest pyszny!!
1 kg serka do wypieków (czyli zmielony twarożek z wiaderka
)
2 duże (2x 400-500 g) op jogurtu truskawkowego
1/2 szkl cukru
3 łyżki żelatyny
1/2 szkl wody
1/2 kg truskawek
biszkopciki
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody i ostudzić lekko. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i biszkopcikami. Serek utrzeć z jogurtem i cukrem, trochę masy dodać do żelatyny, wymieszać, wlać do reszty serka i zmiksować na gładziutko. Połowę masy wylać na biszkopty, na to wyłożyć truskaweczki i wylać resztę masy. Można ozdobić truskawkami i np. galaretką. Odstawić do lodówki na 2-3 h.

1 kg serka do wypieków (czyli zmielony twarożek z wiaderka
2 duże (2x 400-500 g) op jogurtu truskawkowego
1/2 szkl cukru
3 łyżki żelatyny
1/2 szkl wody
1/2 kg truskawek
biszkopciki
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody i ostudzić lekko. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i biszkopcikami. Serek utrzeć z jogurtem i cukrem, trochę masy dodać do żelatyny, wymieszać, wlać do reszty serka i zmiksować na gładziutko. Połowę masy wylać na biszkopty, na to wyłożyć truskaweczki i wylać resztę masy. Można ozdobić truskawkami i np. galaretką. Odstawić do lodówki na 2-3 h.