Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
JTs Landbrot à la zorra
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jolka8" data-source="post: 1025141" data-attributes="member: 11142"><p>Po zakupie maszyny i gotowych mięszanek, zaczęłam eksperymenty.</p><p> Padło na ten chlebek. </p><p>Bardzo ściśle przestrzegam technologię, ale maki rózne.</p><p> W kazdej konfiguracji wychodzi fantastyczny.</p><p>Wieczorem wykonuje zgodnie z pierwszym postem 3 zaczyny.</p><p></p><p> Rano poolish z reszta produktów w maszynie do chleba.</p><p>Po pół godzinie reszta wyrabiana tez w maszynie. Z dodatkowa łyzką kminku.</p><p> Wyrastanie w misce 1,5 godziny.Czasmi dłużej</p><p>Potem w foremkach, bo jakoś bochenki jeszcze mi nie wychodzą.</p><p> Piekę 20 minut w maksymalnej temp z termoobiegiem, potem 13 minut w mniejszej.</p><p></p><p>Ostatnio podałam przepis i zakwas znajomym.</p><p> Prowadza dietę makrobiotyczną z powodu powaznej choroby. Jedzą ciemne pieczywo kupowane za dużą kasę w budach na bazarze.</p><p>Upiekli ten chleb z ciemnej maki żytniej 750 . Byli zachwyceni.</p><p> U mnie jutro z orkiszem, jak wyjdzie dodam zdjęcia, </p><p>Ale chleb jest wspaniały</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jolka8, post: 1025141, member: 11142"] Po zakupie maszyny i gotowych mięszanek, zaczęłam eksperymenty. Padło na ten chlebek. Bardzo ściśle przestrzegam technologię, ale maki rózne. W kazdej konfiguracji wychodzi fantastyczny. Wieczorem wykonuje zgodnie z pierwszym postem 3 zaczyny. Rano poolish z reszta produktów w maszynie do chleba. Po pół godzinie reszta wyrabiana tez w maszynie. Z dodatkowa łyzką kminku. Wyrastanie w misce 1,5 godziny.Czasmi dłużej Potem w foremkach, bo jakoś bochenki jeszcze mi nie wychodzą. Piekę 20 minut w maksymalnej temp z termoobiegiem, potem 13 minut w mniejszej. Ostatnio podałam przepis i zakwas znajomym. Prowadza dietę makrobiotyczną z powodu powaznej choroby. Jedzą ciemne pieczywo kupowane za dużą kasę w budach na bazarze. Upiekli ten chleb z ciemnej maki żytniej 750 . Byli zachwyceni. U mnie jutro z orkiszem, jak wyjdzie dodam zdjęcia, Ale chleb jest wspaniały [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
JTs Landbrot à la zorra
Top
Bottom