Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jubaba
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sunnyshine" data-source="post: 614194" data-attributes="member: 4597"><p>Składniki:</p><p></p><p>-4 jaja,</p><p>-3/4 szklanki cukru,</p><p>-2 niepełne szklanki mąki,</p><p>-1/2 łyżeczki cynamonu,</p><p>-pełna łyżka ciemnego kakao,</p><p>-pełna łyżeczka proszku do pieczenia,</p><p>-około kilograma jabłek</p><p></p><p>Przepis:</p><p></p><p>1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę.</p><p></p><p>2. Jaja ubić z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Następnie do ubitych jajek przesiać powoli mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. (mieszać mikserem na najniższych obrotach).</p><p></p><p>3. Do ciasta dodać jabłka i wymieszać warzechą.</p><p></p><p>4. Formę z kominkiem natłuścić i wysypać bułką tartą, napełnić ciastem i wstawić do piekarnika (trochę rozgrzanego). Piec w temperaturze 170 C około 35 minut. </p><p></p><p></p><p>Mimo braku tłuszczu babka wychodzi bardzo smaczna, nigdy mi się nie zrobił zakalec. Jabłek też nie jest za dużo, bo babka urośnie, ale można dać ciut mniej. Podaję link do strony, na której znajduje się także fotka - <a href="http://asiulini.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?395481" target="_blank">jubaba</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sunnyshine, post: 614194, member: 4597"] Składniki: -4 jaja, -3/4 szklanki cukru, -2 niepełne szklanki mąki, -1/2 łyżeczki cynamonu, -pełna łyżka ciemnego kakao, -pełna łyżeczka proszku do pieczenia, -około kilograma jabłek Przepis: 1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. 2. Jaja ubić z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Następnie do ubitych jajek przesiać powoli mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. (mieszać mikserem na najniższych obrotach). 3. Do ciasta dodać jabłka i wymieszać warzechą. 4. Formę z kominkiem natłuścić i wysypać bułką tartą, napełnić ciastem i wstawić do piekarnika (trochę rozgrzanego). Piec w temperaturze 170 C około 35 minut. Mimo braku tłuszczu babka wychodzi bardzo smaczna, nigdy mi się nie zrobił zakalec. Jabłek też nie jest za dużo, bo babka urośnie, ale można dać ciut mniej. Podaję link do strony, na której znajduje się także fotka - [URL="http://asiulini.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?395481"]jubaba[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Jubaba
Top
Bottom