Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Julebrod
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 637342" data-attributes="member: 3627"><p>]---troche zmienione przeze mnie proporcje---</p><p></p><p>1 kg maki pszennej</p><p>15 dkg cukru</p><p>15 dkg masla</p><p>paczuszka drozdzy instant do slodkich wypiekow</p><p>6,5 dl mleka</p><p>lyzeczka kardamonu</p><p>garsc rodzynek</p><p>garsc skorki kandyzowanej</p><p>pol szklanki wisni kandyzowanych</p><p>daktyle,figi,itp</p><p></p><p>Maslo rozpuscic,wlac mleko i podgrzac do temp ok.37stC.Drozdze i cukier wrzucic do miski,wlac troche plynu-wymieszac,dolac reszte plynu.Wsypac pozostale skladniki,wyrobic dokladnie mixerem.Ja to zrobilam w maszynie Brauna.Zostawic w cieple na ok. godzine przykryte folia,zeby nie obeschlo.Po tym czasie wylozyc ciasto na blat kuchenny i wyrobic.Ciasto ma byc nie klejace,tylko sprezyste(mozna podsypac maka).Podzielic na 2 czesci-wsadzic do 2 keksowek.Zostawic w cieple do wyrosniecia kolejne 30 min.Piec w rozgrzanym do200stC piekarniku ok.30 min.Pycha na sniadanie z dzemem lub serkiem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]20766[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]20767[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 637342, member: 3627"] ]---troche zmienione przeze mnie proporcje--- 1 kg maki pszennej 15 dkg cukru 15 dkg masla paczuszka drozdzy instant do slodkich wypiekow 6,5 dl mleka lyzeczka kardamonu garsc rodzynek garsc skorki kandyzowanej pol szklanki wisni kandyzowanych daktyle,figi,itp Maslo rozpuscic,wlac mleko i podgrzac do temp ok.37stC.Drozdze i cukier wrzucic do miski,wlac troche plynu-wymieszac,dolac reszte plynu.Wsypac pozostale skladniki,wyrobic dokladnie mixerem.Ja to zrobilam w maszynie Brauna.Zostawic w cieple na ok. godzine przykryte folia,zeby nie obeschlo.Po tym czasie wylozyc ciasto na blat kuchenny i wyrobic.Ciasto ma byc nie klejace,tylko sprezyste(mozna podsypac maka).Podzielic na 2 czesci-wsadzic do 2 keksowek.Zostawic w cieple do wyrosniecia kolejne 30 min.Piec w rozgrzanym do200stC piekarniku ok.30 min.Pycha na sniadanie z dzemem lub serkiem. [ATTACH=full]20766[/ATTACH] [ATTACH=full]20767[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Julebrod
Bottom