Kabis*

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Ker,ja dawałam dwie naszej soli kamiennej i myślę że starczy.
Właściwie to ja nie mam skali porównawczej,Ty wiesz jak smakują oryginalne.

Dawałam dużo czosnku i myślę żeby go zalać teraz oliwą i tak sobie może stać i czekać na wyżerkę,bo dobry jest.
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
u mnie niektore zabki zzielenialy
icon_eek.gif


dawalam specjalna kamienna, bez dodatkow, chyba wloska...
i tak mysle, ze do kapusty to ta zalewa moze byc mimo wszystko dobra. Bo kapusty wiecej sie upchnie w sloik niz ogorkow.
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Przez pomyłkę wyniosłam 1 słoik ogórków do piwnicy i parę dni temu przyniosłam do domu,otworzyłam słoik i ogórki takie twarde,chrupiące,czosnkowe i trochę bardziej słone.
Myślę sobie "cholera,przesoliłam trochę",ale dzisiaj wyjmuję ostatniego ogórasa i zauważyłam napis na wieczku"Liban".

Ker,one są pyszne i jeśli doczekam przyszłego roku to zrobię ich więcej.
Niech żałują wszyscy którzy ich nie zrobili.
icon_mrgreen.gif


Przypomnę że to było -na szklankę wody 2 łyżki soli i 5 ząbków czosnku.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
One sa slone, ale ja ten smak uwielbiam.
Podaja je pokrojone w poprzeczne plastry i nie bardzo wyobrazam sobie, zeby tak slonego chrupac w calosci
icon_mrgreen.gif


Jaki masz fajny sloik!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy